dimarts, 15 de setembre del 2009

Hauria succeït l'Any de la Bèstia. Any 1,666


Ho llegim a l’Apocalipsi L’ Escriptura Sagrada ho diu.
de Sant Joan i al verset 18 del capitol 13
Aquí hi ha saviesa. El que té enteniment, compti el número de la bèstia, ja que és número d’ home. I el seu número és sis-cents seixanta- sis.
666 un numero com un altre qualsevol com el 13 mateix que espanta tant als supersticiosos i supersticioses o el 18 que és ara el de la majoria d’edat i m’han contat que a França ho era dels bombers. En la llengua de Molière, Racine i La Fontaine un bomber és “ un pompier”. En el argot sexual del país veinat fer un francès es diu “ faire un pompier” o també com sustitut o sinònim s’empra l’expressió “ faire un 18” .
Supersticions, creences, lo que vulgueu. Les coïncidències alguna raó tenen. Res compareix per art de màgia.
Anys enrera frequentant l’ Arxiu Històric de Mallorca em vaig topar amb quelcom relacionat amb el 666. L’any 1.666. Una dona de Fornalutx amb casa al carrer dit del Pujol ha estat victima, ella i els seus infants, d’agressió fisica per part de tres individus. Ho denuncia al Batle Reial qui aquell temps es veu tenia competències judicials.
Es el 26 de febrer . Mos trobam un divendres. La vidua Joana Maria Arbona - es presenta davant el Batle Reial de la Vila de Sóller Joan Frontera.
En 1.666 Fornalutx és una alqueria que forma part de Sóller i al davant de la seva administració local hi ha l’” Universitat” formada per jurats de ma major, mitjana i menor . El Batle Reial n’està al davant.
Denuncia la vidua Arbona a Pere Francesc Vicens i al seu fill Damià. També a Bartomeu Fontanet alies Mansorell per un suposat delicte d’agressió fisica i verbal.
Joana Maria conta que els agressors li espenyaren les portes i escorcollaren sa casa a més de fotre-li tres garrotades amb una carabina.
Joana Maria, en 1666, tenia trenta cinc anys. El seu difunt espòs era en Joan Arbona dit del Raig. La malifeta hauria tengut lloc l’any anterior tres mesos abans i sobre les tres de la matinada.
Amb l’esmentada vidua Joana i tal com ella contarà ara al Batle Frontera l’acompanyaven el fill Joan de 20 anys i les filles Joana Maria ( com la mare) i Margalida Arbona encara minyones.
La primera té, segons l’escrit de denuncia, deu anys i la segona nou.
Cridaven i flastomaven diu na Joana Maria vidua.
Bartomeu Fontanet – un dels denunciats - d’ofici teixidpr de lli intentarà justificar el succeït dient que ell i els seus dos altres companys estaven cercant un bandejat de nom Miquel.
Ja han passat trescents quaranta-. Tres anys. Fornalutx en fa més de cent que no pertany a Soller i les antigues “Universitats” en fa més de doscents que han sigut substituides pels actuals ajuntaments.
En 1666 el nostre rei es diu Carles II. Fa pocs mesos que ha sucedit a son pare Felip IV.Rei de les Espanyes i per tant titolar de les corones de Castella i Aragó - Rei doncs de Mallorca - el darrer monarca de la Casa d'Austria morirà trenta-cinc anys després sense deixar descendencia directe. La Història el mos recorda amb el malnom de l'endimoniat.
A França feia un grapat d'anys que reinava i governava un cunyat de Carles II. El Borbó Lluis XIV casat amb la seva germana gran Maria Teresa i, ell mateix, fill de l'infanta espanyola Aina d'Auatria tia paterna de Carles II i de la Reina de França Maria Teresa d'Espanya.
Un nét d'aquest Lluis XIV esdevindrà, l'any 1700, titolar de les corones espanyoles amb el nom de Felip V, quan, el Dia de Tots Sants, mor el seu besoncle a Madrid; estrenant-se a aquest país nostre la dinastia de Borbó,actualment reinant en el 2009.
Any 1.666. Un any del segle XVII.
666 numero posterior a 665 i anterior a 667. Referit com numero mascle ( ho són tots els pars) a la Biblia Cristiana, Conegut com el Nombre de la Bèstia. La Bèstia no és altra cosa que l'Esperit del Mal que la mitologia beaturil associarà senpre al sexe entés sempre de manera luxuriosa,pecaminosa i negativa. El mateix solitari 6 - que vé després del 5 i abans del 7 - és del Manament que diu: " No fornicaràs ni cometràs actes impurs".